Domů | Blogy | Blog uživatele kamilhlavka

Chleba pšeníčný

Těsto

cukr

voda

kvasnice

drcený kmín

sůl

pšeníčná mouka

olej na vymazání formy a cca 50 ml do 1 kg těsta (zlepšuje konzistenci a chuť)

 

Hnetačem nebo pekárnou uhnětat do husté kaše

 

 

Nechat nakynout do konzistence husté pěny, těsto zvětší objem cca 2,5 krát

 

 

Péct při teplotě 180 C 45 minut

 

Vyklopit cca 10 minut od upečení, nechat vychladnout na vzduchu.

 

 

 

 

Spotřeba elektřiny na upečení 1 kg chleba je 0,7 kWh. (trouba sage bov 820)

 

Náklady

mouka 0,8 x 20 = 16

elektřina 5

kvasnice 1

olej 2

kmin 1