Domů | Blogy | Blog uživatele kamilhlavka

Žebra podle majkla

Koupit žebra cca 2 kg nasolit 4 dny předem do lednice udržet při teplotě 1 - 5 °C

Před pečením potřít pastou z

římský kmín (mletý)  10 g

paprika                        25 g

stroužky česneku        4

cibule střední               1

tymián                          20 g

ocet balsamico          15 g

papričky jalapeno        10 g

cibuli nahrubo nakrájet, česnek nastrouhat, pak všechno rozmixovat na kaší
 

namazat žebra pak zabalit do alobalu a na 2-3 hodiny do trouby na 150 °C

Výpek slít a jak se rozdělí tuk a voda odebrat seshora přebytečný tuk (a tuk vyhodit)

to co se usadí dole si necháme a použijeme pak jako omáčku při podávání

 

BBQ omáčka na 2 kg
olej                                    15 g   
cibule                                   1 ks

sůl

stroužky česneku               4

patríčky jalapeno              10 g
rajské pyré - protlak       400 g
hnědý cukr                          80 g
ocet balsamico                  40 g    
sójová omáčka                   40 g
tabasco                        10 - 30 g

 

vařit 15 - 30 min pri spravne hustotě rozmixujem

Namazat BBQ omáčkou, nechat zkaramelizovat na grilu, cca 10 min na každé straně

 

 

žebra jsou pěkně měkká

 

Přepočet receptu na váhu masa ..........

Na kolik gramů masa chcete recept přepočítat­: