Domů | Blogy | Blog uživatele kamilhlavka

Žebra podle majkla

Koupit žebra cca 2 kg nasolit 4 dny předem do lednice udržet při teplotě 1 - 5 °C

Před pečením potřít pastou z

římský kmín (mletý)  10 g

paprika                        25 g

stroužky česneku        4

cibule střední               1

tymián                          20 g

ocet balsamico          15 g

papričky jalapeno        10 g

cibuli nahrubo nakrájet, česnek nastrouhat, pak všechno rozmixovat na kaší
 

namazat žebra pak zabalit do alobalu a na 2-3 hodiny do trouby na 150 °C

Výpek slít a jak se rozdělí tuk a voda odebrat seshora přebytečný tuk (a tuk vyhodit)

to co se usadí dole si necháme a použijeme pak jako omáčku při podávání

 

BBQ omáčka na 2 kg
olej                                    15 g   
cibule                                   1 ks

sůl

stroužky česneku               4

patríčky jalapeno              10 g
rajské pyré - protlak       400 g
hnědý cukr                          80 g
ocet balsamico                  40 g    
sójová omáčka                   40 g
tabasco                        10 - 30 g

 

vařit 15 - 30 min pri spravne hustotě rozmixujem

Namazat BBQ omáčkou, nechat zkaramelizovat na grilu, cca 10 min na každé straně

 

 

žebra jsou pěkně měkká