Koupit žebra cca 2 kg nasolit 4 dny předem do lednice udržet při teplotě 1 - 5 °C
Před pečením potřít pastou z
římský kmín (mletý) 10 g
paprika 25 g
stroužky česneku 4
cibule střední 1
tymián 20 g
ocet balsamico 15 g
papričky jalapeno 10 g
cibuli nahrubo nakrájet, česnek nastrouhat, pak všechno rozmixovat na kaší
namazat žebra pak zabalit do alobalu a na 2-3 hodiny do trouby na 150 °C
Výpek slít a jak se rozdělí tuk a voda odebrat seshora přebytečný tuk (a tuk vyhodit)
to co se usadí dole si necháme a použijeme pak jako omáčku při podávání
BBQ omáčka na 2 kg
olej 15 g
cibule 1 ks
sůl
stroužky česneku 4
patríčky jalapeno 10 g
rajské pyré - protlak 400 g
hnědý cukr 80 g
ocet balsamico 40 g
sójová omáčka 40 g
tabasco 10 - 30 g
vařit 15 - 30 min pri spravne hustotě rozmixujem
Namazat BBQ omáčkou, nechat zkaramelizovat na grilu, cca 10 min na každé straně
žebra jsou pěkně měkká